Pabila hati mula bicara, jari jemari mula meraba keyboard komputer riba.

05 March 2011

My Girlfriend's Birthday

Hello my sweet hearts. How are you? I'm good. Okay hari nie aku nak mempersembahkan sebuah cerita yang aku karang sendiri. Okay, actually all inspirations from this story came from something that I found in my school bag. It is so sweet. Wanna know what was that? Haha. Lets start//

Title: As you read at my title there.
Actors: Boyfriend and Girlfriend
Pengarah: Akbar Azman of course




Pada suatu malam yang sunyi dan sejuk ditambah tiupan angin sepoi-sepoi bahasa. Girlfriend send msg dekat Boyfriend dia.

Girlfriend: "Hi you, how are you? I miss you"
Boyfriend: "Hi, I'm fine. I miss you too baby"
Girlfriend: "You tgh buat apa? You you, ingat tak esok hari apa? Hehe"
Boyfriend: "Esok? Ada apa ekh? Hehe"
Girlfriend: "Ish you nie. How dare you lupa birthday I :'("
Boyfriend: "Alaa you nie I gurau sikit pon dah tak boleh. Baru nak manja-manja dgn sayang I nie kan"
Girlfriend: "Hehe sayang you lah. Esok kita sambut sama-sama kay. I want something simple but special from you for me"
Boyfriend: "Okay darling. I'll make sure that special thing is just for you. See you tomorrow."

The next day//the Boyfriend's girlfriend birthday

Diorang jumpe dekat taman bunga yang banyak bunga lah kan. Plus rama-rama berwarna-warni gitu. Redup, angin bertiup dan kicauan burung kedengaran. Mereka pon jumpalah. Then duduk kat 1 tempat nie. Bawah pokok yang rendang. Sebelum tu, lelaki tu pegi belikan ice-cream for both of them. Strawberry flavor for her girlfriend and Vanilla flavor for himself. Just imagine how sweet is that. Lepas habis makan tu diorang potong kek. Boyfriend nyanyikan lagu happy birthday lah. Takkan lagu Baby by Justin Bieber pulak kan. Haha. So dah kenyang apa semua, that girl nak hadiah yang telah dijanjikan semalam.

Lelaki tu pon masukkan tangan dia dalam poket seluar dia then keluarkan dengan tangan yang tertutup. Lelaki tu suruh perempuan tu tutup mata and hulurkan tangan kanan. Lelaki tu pon tarik tangan perempuan tu then bagi apa yang ada dekat tangan dia. Bila perempuan tu buka mata dia, perempuan tu terkejut tengok lelaki tu bagi dia sejibik gula HACKS jeh. Perempuan tu pon kecewa lah kan sebab lelaki tu main-main and mungkir janji dengan dia. Siapa yang tak sakit hati bila seseorang memungkiri janjinya? Siapa? Kalau kita pon marah kan :( So perempuan tu baling gula HACKS tu dekat lelaki tu and pergi meninggalkannya~

Lelaki tu tak kejar malam dia hanya berdiam diri. Dia tunggu perempuan tu untuk datang dekat dia balik. Too bad it is just a waste of time. So lelaki tu pon risau lah pasal that girl. Then he text her girlfriend.

Boyfriend: "Baby, are you okay? Still mad at me? I'm sorry sayang because I made you cry on you big day"

//No answer
Lelaki tu call pon tak angkat.
//1 hour later, she replied

Girlfriend: "I don't care! I hate you. You don't love me. Don't ever you call me baby after this. Between you and me is nothing anymore. I want break up"
Boyfriend: "Whaaaaat? Are you serious? Don't be like this sayang. I sayang you sangat-sangat"
Girlfriend: "Sayang you kata? Sayanglah sangat kan sampai gula sejibik you bagi I on my birthday? What type of man are you?"

Boyfriend replied with a broken heart </3

Boyfriend: "Its okay than if you're not appreciate what I gave to you. For your knowledge, I bagi gula HACKS tu ada maksud yang mendalam tahu tak? Tu lah benda yang simple dan bermakna yang you nak kan dari I. I ingat masa tadi I nak cakap something dekat you after I bagi gula HACKS tu. Tapi you dah lari dulu. Tinggalkan I sorang-sorang. Semua pandang I. I malu. But its okay. Just for you. You nak tahu? I bagi gula HACKS tu sebab I nak you baca dekat plastik gula tu. H A C K S. I nak bagi tahu you apa makna dia. HACKS means Hanya Aku Cinta Kamu Seorang :') I tahu itu hanya 1 kata. Nampak tak bermakna. Tapi bagi I, takde benda dalam dunia nie boleh digantikan dengan harta benda for our love. Walaupun ianya hanya I perkataan, ingat, keikhlasan dan kasih sayang I masa I nak ucap dekat you tu lebih besar pengertiannya berbanding benda yang mahal. So this what you want. We brake up kan. Thanks sayang 'cause made me happy selama nie. I takkan lupa pengorbanan you selama nie dekat I. Thanks so much, baby. Goodbye. Kasih sayang tak boleh dibeli dengan wang ringgit."

When she read the msg. She was shocked and cried. Dia call boyfriend dia, text, there is no answer from that boy. Keesokkan harinya dia nak jumpa lelaki tu, lelaki tu dah takde sebab lelaki dah pergi jauh untuk lupakan awek dia tu. Perempuan tu tak berhenti nangis sebab menyesal sangat lebih pentingkan harta benda daripada keikhlasan dan ketulusan hati seorang lelaki.

//Tamat...

Much Love,
Akbar Azman

72 comments:

suraya said...

Auchh sweet gila D':

Akbar Azman said...

Haha nak gula HACKS tak?

miss lonely said...

aww.... that's so sweet ;)

INTAN :D said...

okayyyy , this one is really touched )': mata berkaca dah . hehe

Akbar Azman said...

semua yg baca i bagi gula hacks <3

♥amoy♥ said...

wooooo ~ sweet gilee .
nakk nanges ponn ade :')

Alia Azmi ◕‿◕ said...

heii kebaa , tengs for the great story . i ♥ it so muchhh ~

Elmo :) said...

sweet gileeeee ;D

Syakirah Hassan said...

sweet gilakk pluss cdeyy :'(

Aliff Haikal said...

sedihnyaaa ;'(
padan muka girlfie tu
kesian that guy T_T

Ieylaz_Aqilah said...

sedeyh (!) :'(

Иʋяʋℓ Ĵαииαн :Ɖ said...

sumpah nak nangis . sweet sangat :']

Anonymous said...

aww aww . sweet glew ;D really touched :'(

aii fiqa said...

oh my god ! so sweet !

nurul atiqah said...

HACK(S)
kalau tak ada S jadi macam ni pulak.

Hanya
Aku
Cinta
Kamu

sebab ....

Kau
Cantik
Aku
Hensem





P.p.s : dah pernah dapat this message(HACK) from someone dah. Hahah :D

Jiee Jasmi ♥ said...
This comment has been removed by the author.
Jiee Jasmi ♥ said...

auhchh , sweet gilosh ^^

Nedy said...

SPEECHLESS , TOUCHED :'D

Nur Haslyna M H said...

touched :'(

Akbar Azman said...

Thanks guys for reading. I appreciate that ;')

♥ moy ♥ said...

I CRIED WHEN READ THIS STORY :'(

cik biela said...

akbar azman cakap, sape baca nak bagii gula HACKS . i tunggu :) HAHA

Cik Pieka said...

aww sweet + sedey :P . dapat imagine story u ni akhbar :(

Amira Shahyra said...

Sedihnya . Pandai lah awak karang cerita nie . ILoveThisStorySoMuch =D

wiwyd said...

So sweet :(

NanaRozali :* said...

akbar:nak r..eh xnk r
haha
the best st0ry r...
trus an usaha anda..huhu :P

eyka xia fi ka said...

terharu giler bace bende ni :(

syeRAWRR bieber said...

sedihh gila kot. ;(

miZz sYirAh said...

like it...
<3

adeyL said...

touched !D':

syeraheenim said...

ohh my godddd <3 so sweett
kesian at pompuan tuh ...

Hahazirah said...

mcm cerpen. bestt!

~Sarah Bieber~ said...

sedih T.T

Aisyah said...

awwwhh :"> sweet gile (!)

HACKS ;
Hanya
Awak
Cinta
Kekal
Saya .

/

Hanya
Aku
Cinta
Kau
Sorang

.

huda said...

its so romantic n nice story !
its so sad :'(

Yasmin Fiee said...

sweet meyhh

Najwaa Malikk said...

Ouh god . Ingatkan Happy Ending . rupanya tak . hpmh . hampa hati ini membacanya . :(( but , Seriously , kadang-kadang hal yang macam ni boleh membuatkan hati ini menangis . Nampak remeh , tapi sebenarnya tidak . <3 <3

LEE said...

I'm touched :')

Anonymous said...

sweet gilaaa

♥ scya ♥ said...

soo sweet ! untung lah kan girl tuh , ada org sayang ,

Schafiqah said...

OMG ! sho sweet + reallyreally touched T_T

AinaHusna said...

Sangat sangat sangat SWEET!

Zyqaa ♥ said...

Kebaa, sweet sangat sangat sangat <':

Azlin Jaffry said...

Sweet gilaa , Kebaaaaa :')

Nur Mysarah said...

seriously cite ni sedih . and I love H A C K S <3

amoyyAMANI said...

birthdayy saya hari tuhh dea bagi GULAGULA HACKS nihh lha :3

frinafarisyaa said...

ohmaigodd :'') thts soo sweet . i always wanted that kind of boy :D

Aiena Zafiera Aieshah said...

sweeeeeeeettt sangattttttt.huh,

Nur Syafiqah said...

waaaa ! very the sweet !

Myera Jasmi said...

Sweet giler kodd citer ni :') Serius best :D

theadventuresofain's owner said...

Ngawh <3 Sweet nya :')

Anis Suraya said...

sweet :')

zuhaida said...

okey, cerita ni best.

Cytah Lovicry said...

sweet gila citer nieyh..

Atiqah Ishak said...

manelaa dpt inspirasi ni.. hahaha. BTW besstt laa story ni :) boleh buat short drama laa.. hahaha

Anonymous said...

ohmaii , sweet nya :> okay , lambat eh tau storyy -.-''

aynnafrizal said...

walawehhh sweet gilaaa XD

Batrisyia Halims said...

Nak HACKS :D

Nada Iz'zatie said...

Okay kita nak menangis baca cerita ni :(

Zati said...

Sweet gila <3 Tapi macam jiwang sangat lah pulak lol good job good job

nurin insyirah amanina said...

kay seriusly sweet :> omeyy :3

Saraa said...

Ouh ! I thought yang lelaki tuu cuba mempermainkan die . Wuu ~ Rupe2nyee die sayang gila dekat GF die ! Ouh so touching !

ZuHee said...

Aaaahhhh Keba! Nice story! Suka gila. Sweet okay. Hihi, Keba nak HACKS! :p

nina's said...

Plh novel. Msti emo baca cita tokkk! btw sweet eh :)

nina's said...
This comment has been removed by the author.
Hams Harrods said...
This comment has been removed by the author.
iman azmi said...

err gila ah - ouchhh sweet gila wokk ^^

aqilah said...

sweet gila la :) menangis i baca :(

my blog my stories said...

nnt buat soty bout hudsons plak
Hanya
Untuk
Dirimu
Seorang
Oh
Nyawaku
Sayang.
( :

A God Servant said...

I'm touched :'(

Geena said...

omg , that was so sweet :') rasa mcm nak nangis . You should make your own novel . Haha I know I'll buy it ;)

ilya said...

keba...