Pabila hati mula bicara, jari jemari mula meraba keyboard komputer riba.

28 February 2011

My Lovely 3 Days With Them ♥

Hello semua. Hello. Hello? Bello? Tello? Hahahaha. Lama siot tak update blog. Sheeww habuk! Semalam aku baru balik lepas g kursus 3 hari tu. Aku cakap dekat Cyberjaya eh? Takpon. Haha aku kena tipu douh dengan cikgu. Hahahawtf. Kursus tu dekat SMK Nyalas jeh. 25KM from my school. Hehe dekat jeh setan. Okay aku nak story sikit pasal 3 hari tu.

DAY 1 (25/2/11)

Ouh no aku bagun pagi excited gila wei nak pegi Cyberjaya tuuuuu. Kau ade? Then sampai sekolah belajar kejap then bertolak lah. Rupa-rupanya pegi SMK Nyalas jeh kot. Bukan Cyberjaya. Mula-mula aku tahu yang aku kena tipu. Aku rasa nak balik tau tak. Macam neraka dekat sane! Masa kat dewan tu aku fikir nak balik, balik and bantal bucuk, Hahaha. Aku rasa macam tak sanggup nak dekat situ selama 3 hari. Its gonna be my worst nightmare. Hooo~

Lepas penerangan sikit, bagi-bagi kumpulan. Paling siot kena pisah dengan sekolah aku. Campur sekolah lain. Macam nak mati tau tak masa tu takde geng. Semua sekolah lain. Dah bagi-bagi tu aku group 4. Amar group 7. Kay Hell eh pisah. Aku duduk senyap jeh. First sampai dekat group aku tu, Yeah aku tengok muka ahli dulu. Hahaha gooooood semua muka baik gila. Lega sikit ah kan masa tu. Kitorang dapat Faci akak Ida dengan abang Aawad. Best kot. 10 orang setiap kumpulan. Ada 10 kumpulan. Pastu pemilihan ketua group. Aku lah jadi ketua diorang lantik. Nak ingat nama koaen susah lagi. Then kena buat logo, cheers and motto group. Know what my lakaran dipilih :p Then buat ah macam mane aku lakar tu. Bukan aku sorang buat. SEMUA buat. Yeah best gila. Then tak sempat latih cheers. Memang tak ah kan. Haha. Then persembahkan lah logo tu. Then explain lah ape kejadah semua. Aku yang explain semua. Ketua kan. Cheers failed kot. Kelakar gila wei masa tu. Meeheee.

Then malam tu ada kelas IT. Adobe Photoshop. Kay so bored masa tu dia ajar asas guna jeh. Aku dah tahu. Hehe. Patutnya tidur kol 12. Kitorang semua meroyan. Haha tidur kol 2:30 pagi main-main.

DAY 2 (26/2/11)

- Whoa who knows it is better than yesterday. Petang tu macam siot. Ingatkan nak kenakan abang-abang akak-akak Facilitators (Faci) Kitorang semua nyorokkan kasot dekat kawasan sekolah pastu suruh diorang carik ar sampai jumpa. Last-last kitorang kena ikat tangan 1 kumpulan tu. Then pegi lah cari kasot sorang-sorang dekat mana kita nyorokkan tadi. Ah gila taik tol. Paling susah sorang budak pompuan nie g nyorok kat kelapa sawit! Yang lagi sorang pompuan dekat tandas laki. Hahaha semua kena masuk tandas XD Then dah jumpa semua kumpol balik dekat dewan. Kena booo siot tertipu ngan diorang. Then pastu explorace yang best gila tapi memenatkan. We're the firts group arrived at the last check point, Well :-p

Malam tu penat gila. Sebab petang banyak aktiviti. Aktiviti Latihan Dalam Kumpulan mmg best gila ah. Happy jeh. Then malam tu macam biasa kelas IT. Adobe Photoshop lah. Buat poster. Best gila time tu. Hakhakhak. Then Latihan Dalam Kumpulan kat dewan. Menari nari semua. Joget chicken dance lah ape lah. Jadi budak-budak. SANGAT BEST XD

Then ada suprise dari akakakak and abangabang Faci. Jyeah ada aktiviti tambahan. Paling best sebab cerita tentang hidup kita. Mean kita share lah suka and duka hidup kita dalam group. Semua group jarak2. Nak lepak mana2 pon boleh. Kitorang dekat gelanggang sepak takraw. Masa tu pukul 1:30 pagi. Sepatutnya aktiviti habis 11:45. Then cerita lah. Dengar story orang lain pulak. Ade sedih gila sampai nangis. Actually aku tengok orang tu nangis aku pon nangis. Mengalir air mata. Sedih sangat. Gelapkan masa tu. So no one know. Pheeew selamat tak kantoi. Hahahawtf aku dah bagi tau semua orang. Then blablabla dah kol 4 pagi. Balik asrama teros tidur. Bangun kol 6 pagi. Kay 2 jam jeh tidur. Bangun pagi memang ngantuk ah. Tapi best malam tadi :)

DAY 3 (27/2/11)


Do you believe in magic? YEAH I DO. Know what, today is the last day. Nak balik dah. Aku dah seronok ada kat sini :'(
Mulakan hari itu dengan mata mengantuk. Then siap-siap gerak g MMU@Melaka Perdana. Sampai sane dapat t-shirt. Black colour I looooike. Then ada ucapan dekat dewan besar tu. Best gila tempat dia. Orang sapu sampah pon guna mesin. Maklum ah teknologi kan. Hahaha. Then kat sana jumpa sekolah sekolah lain lagi 1 melaka gabung ah. Memang ramai tak payah cakap ah. Then majlis bersurai tu. Sedih kot semua nak ber[isah. Perempuan memang ramai nangis. Aku? Aku? Aku? Hahahahaha tak nagis. Sedih jeh. Memang sedih sangat nak berpisah, belum puas lagi nak kawan ngan kawan baru. Kay amek gambar semua. Mintak facebook semua. No telepon semua. Then balik ah semua muram jeh. Haish kejap jeh.

Masa mula-mula sampai aku rasa nak balik jeh. Bila dah best, tak nak balik pon ade.

To my group: Arif, Rosli, Ikhwan, Atul, Amira, Pika, Liha, Athirah and Ain I will never forgetyou all. Hehe sweet memories

p/s: solat sempurna di sana :)

Much Love,
Akbar Azman

6 comments:

Yasmin Nabila said...

Best nya! ~.~

Akbar Azman said...

sangaaaaaaaaaaaaaaaaat

Aliff Haikal said...

best ohh! :D

excited cerita sampai ada error typing. HAHA
nasib baik aku paham :P

jiEha_jEa said...

best sangat2!!!!!!!!!!!
cepat update blog...
goOd job!!!!!

Akbar Azman said...

jieha group bape? haha tak perasan

rein said...

the best thing memories wont able to forget unless it time to forget by the time. age or future....^.~

*behalf of all facilitator. we proud hear your comment in this blog..